Nádivka s uzeným masem a vejci

Suroviny

starý rohlík
8 ks
vejce
4 ks
uzené maso
300 g
nasekaná petželka
2 PL
smetana
300 g
máslo
200 g
muškátový květ
1 špetka
sůl
1 špetka
pepř
1 špetka

Postup přípravy:

Maso uvaříme a nakrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do mísy a polijeme smetanou, během 10-15 minut se smetana vsákne. Žloutky rozetřeme s máslem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Medvědí česnek a petrželku opláchneme a posekáme na kousky. K navlhčeným rohlíkům přidáme maso, sníh, žloutky s máslem a nasekané bylinky, vše promícháme a ochutíme pepřem, solí a muškátovým květem. Nádivku dáme do pekáče vymazaného máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak dlouho, až se nahoře udělá zlatá kůrčička.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.3.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist