Nádivka s uzeným masem a vejci

Suroviny

starý rohlík

8 ks

vejce

4 ks

uzené maso

300 g

nasekaná petželka

2 PL

smetana

300 g

máslo

200 g

muškátový květ

1 špetka

sůl

1 špetka

pepř

1 špetka

Postup přípravy:

Maso uvaříme a nakrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do mísy a polijeme smetanou, během 10-15 minut se smetana vsákne. Žloutky rozetřeme s máslem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Medvědí česnek a petrželku opláchneme a posekáme na kousky. K navlhčeným rohlíkům přidáme maso, sníh, žloutky s máslem a nasekané bylinky, vše promícháme a ochutíme pepřem, solí a muškátovým květem. Nádivku dáme do pekáče vymazaného máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak dlouho, až se nahoře udělá zlatá kůrčička.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.3.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist