Masová nádivka s kopřivami

Suroviny

pečený vepřový bůček
500 g
máslo
150 g
slanina
100 g
vejce
5 ks
žemle
5 ks
mléko
2,5 dcl
strouhanka
5 PL
nasekaná mladá kopřiva
5 PL
muškátový květ
1 špetka
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Změklé máslo utřeme do pěny a postupně k němu přimícháme žloutky, dobře vymačkané žemle namočené v mléce, muškátový květ, strouhanku, kopřivy a maso a slaninu nakrájené na kostičky. Směs osolíme, opepříme, dobře promícháme a na závěr do ní lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Směsí naplníme vymazaný pekáček a v troubě vyhřáté na 170 °C pečeme asi 40 minut dozlatova. Podáváme s listovým salátem nebo nakládanou kyselou zeleninou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.3.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist