Výtečná nádivka s masem a hráškem

Suroviny

vařené uzené maso

600 g

vařené vepřové maso

150 g

vařené telecí maso

150 g

žemle

150 g

vejce

6 ks

menší miska mraženého hrášku

1 ks

nasekaná zelená petrželka

1 hrst

vývar na zvlhčení žemlí

dle potřeby

máslo na vymazání pekáče

dle potřeby

sůl, mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Žemli nakrájíme na kostičky, pokropíme vývarem a necháme nasáknout. Uvařené uzené, vepřové i telecí maso umeleme nebo nakrájíme nadrobno a vložíme do mísy. Přidáme rozkvedlaná vejce, jemně nasekanou petrželku, zvlhčenou nakrájenou žemli, rozmrzlý hrášek, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Připravenou nádivku vložíme do pekáčku vymazaného máslem (nebo zapékací mísy), vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut dokud povrch nezezlátne. Upečenou nádivku nakrájíme a podáváme teplou nebo studenou. V obou případech chutná výtečně.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.1.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist