Mušle s rýží a brokolicí

musle-s-ryzi-a-brokolici-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

mušle
600 g
rybí koření
20 g
citrón
4 ks
smetana
0,5 l
hladká mouka
50 g
rýže Natural
200 g
brokolice
400 g
rajče
4 ks
kopr
1 snítka
celer
1 stonek
kořen petržele
1 ks
malý celer
1 ks
karotka
1 ks
bílé víno
1 dcl
sůl, celý pepř
dle chuti
bobkový list
1 ks
nové koření
dle chuti
šafrán
dle chuti

Postup přípravy:

Mušle propláchneme a necháme okapat. Ve velkém hrnci 10 minut povaříme kořenovou zeleninu, rozkrojený citrón, víno a koření (s výjimkou šafránu) a do ještě vroucího vývaru přidáme mušle, které dále vaříme asi 3 minuty. V jiném hrnci povaříme smetanu se šafránem, zahustíme hladkou moukou a během 10 min varu lehce podléváme vodou. Rýži uvaříme, aby se nelepila (asi 25 min). V osolené vodě uvaříme brokolici (7 min). Rajčata zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky a poklademe na talíř. Mezi proužky rajčat klademe do lastur mušle, zalijeme smetanovou omáčkou a ozdobíme koprem a usekanou petrželkou. Podáváme s vařenou brokolicí a rýží.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.8.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist