Marinované vepřové plátky s hroznovým vínem

Suroviny

libové vepřové maso z pečínky bez kosti

6 plátků

bujón s bylinkami a olivovým olejem

2 kostky

tmavé hořčičné semínko

1 ČL

hnědý pískový cukr

1 PL

tymián

1 PL

chilli paprička bez semínek

1 ks

posekaná cibule

1 ks

česnek

3 stroužky

sójová omáčka

4 PL

olivový olej

3 PL

hroznové víno

2 hrsti

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Plátky masa jemně naklepeme. Všechny ingredience mimo hroznů rozmačkáme ve hmoždíři, promícháme se sojovou omáčkou a olejem. Vzniklou směsí potřeme plátky masa a necháme přikryté v chladničce přes noc marinovat s tím, že je několikrát otočíme a promícháme. Druhý den pekáč vyložíme alobalem, rozložíme maso s marinádou a v předehřáté troubě 5 minut pečeme při nejvyšší teplotě. Potom maso podlijeme horkou vodou, teplotu snížíme a dalších 10 minut pečeme s tím, že maso 2x během pečení obrátíme. Pak přidáme kuličky hroznového vína zbavené peciček, maso obrátíme, v případě potřeby ještě trochu podlijeme a ještě 10 minut pečeme. Podáváme s rýží či bramborem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.12.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist