Vepřové plátky se šlehačkou a bramborami

Suroviny

brambory
cibule
2 ks
vepřové maso
sůl, pepř
šlehačka
2 ks
voda

Postup přípravy:

Pekáč vymažeme máslem, po dně rozrovnáme brambory nakrájené na plátky (brambory mohou být ve více na sobě, aby jich bylo k masu dostatek ). Na brambory narovnáme jednu větší cibuli, přidáme osolené a opepřené maso, opět dáme jednu cibuli a zase brambory. Vrchní vrstvu brambor osolíme, zalijeme asi 1/4 litrem vody a 1 šlehačkou v krabičce (ne ve spreji!) Dáme péct do trouby asi na 180 – 200 stupňů. Druhou šlehačku nalijeme, až se brambory trochu zapečou. Šlehačka vytvoří chutnou šťávu a dodá bramborám šmrnc. Necháme ještě dopékat a můžeme servírovat se zeleninou. Přeji všem dobrou chuť!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.6.2011 10:49| autor: (weronika9)

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist