Mandlové perníčky s medem

Suroviny

moučkového cukru
180 g
másla nebo rostlinného tuku
180 g
mandlí (mohou být i vlašské ořechy)
180 g
vejce
1 ks
tekutého medu
2 PL
mléka
5 PL
skořice
1/2 ČL
muškátového oříšku
1 špetka
hřebíčky
2 ks
prášku do perníku
1 ČL
hladké mouky
350 g
strouhaná kůra z celého citronu
vejce na potření perníčků
1 ks

Postup přípravy:

Mouku, cukr, koření, strouhané mandle a citronovou kůru smícháme a zaděláme se směsí rozehřátého másla, mléka, medu a vejce na hladké husté těsto. Přikryjeme ho folií a necháme v chladu odpočinout nejméně hodinu.

Na pomoučené desce těsto rozválíme na tenkou placku (3 mm) a formičkami vykrájíme tvary.

Rozložíme je na vymaštěný nebo pečicím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme půlkami mandlí. Pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě.

Po vychladnutí můžeme zdobit průhlednou cukrovou polevou.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist