Luxusní domácí Harlekýn

Suroviny

vejce

4 ks

cukr

200 g

kakao

50 g

hrubá mouka

80 g

máslo

130 g

mléko

1/4 l

šlehačka ke šlehání

1 balení

ztužovač do šlehačky

1 balíček

čokoláda na ozdobení

dle potřeby

Postup přípravy:

Těsto: 4 vejce, 100 g cukru, 20 g kakaa, 50 g hrubé mouky

Nádivka: 30 g másla, 30 g hrubé mouky, 1/4 litru mléka + 100 g másla, 100 g cukru, 30 g kakaa, 1 šlehačka na šlehání + ztužovač šlehačky, čokoláda na ozdobení

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Utřeme žloutky s cukrem, přidáme kakao, mouku a vmícháme shín z bílků. Upečeme ve vymazané a moukou vysypané dortové formě. Ze 30g másla a 30g mouky uděláme světlou jíšku (bešamel). Zalijeme mlékem a mícháme na mírném ohni až zhoustne. Zvlášť umícháme 100g másla, 100g cukru a kakao. Přimícháme chladnou jíšku.

Rozrkojíme vychladlý korpus – části spojíme krémem, který jsme připravili a v silné vrstvě natřeme i nahoru. Vrch natřeme hustě ušlehanou šlehačku se ztužovačem. Můžeme ozdobit kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2011 11:56| autor: Marka283

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist