Lilkový věnec plněný zeleninou

Suroviny

velkého lilku

1 ks

cukety

3 ks

papriky

3 ks

jarní cibulky

3 ks

vajec natvrdo

4 ks

rajčat

4 ks

bazalky

1 svazek

tabasca

1 ČL

balzamikový ocet

dle chuti

olivový olej

dle chuti

pepř, sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Omytý, neloupaný lilek nakrájíme na třímilimetrové plátky podélně a osmahneme v teflonové pánvi na trošce oleje po obou stranách. Natvrdo uvařená vejce rozmixujeme s bazalkou a ochutíme balzamikovým octem. Cukety, papriky a cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme asi 8 minut v pánvi na oleji. Přidáme lžičku tabasca a po vychladnutí promícháme s vejci a bazalkou. Bábovkovou formu vyložíme plátky osmahnutého lilku a poklademe dokola zeleninovou náplní, okraje lilku přehneme přes náplň (tak aby po vyklopení z formy vznikl věnec). Necháme cca 4 hodiny odležet v chladu, vyklopíme na servírovací talíř a střed věnce ozdobíme čerstvými rajčaty s bazalkou.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.9.2016 7:42| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist