Lahůdkové telecí řízky na grilu

Suroviny

menší telecí řízky
4 ks
sůl, bílý pepř
olivového oleje
2 PL
tenké plátky parmské šunky
4 ks
malou snítku rozmarýnu
1 ks
snítky petržele
2 ks
změklého másla
100 g
strouhaného parmazánu
80 g
žloutek
1 ks
strouhanky
70 g

Postup přípravy:

Předehřejeme gril v troubě. Telecí řízky opláchneme studenou vodou, dobře usušíme a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a v něm řízky opékáme po každé straně asi 2 minuty. Vyndáme, každý řízek zabalíme do 1 plátku šunky a dáme do ohnivzdorné mísy. Rozmarýn a petrželku opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky a lístky otrháme od stonků a jemně nasekáme. Smícháme s máslem, parmazánem, žloutkem a strouhankou a směsí potřeme řízky. Dáme do horké trouby na střední lištu a gratinujeme asi 4 minuty do zlatohněda.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.5.2013 3:53| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist