Lahodná kokosová rýže

Suroviny

rýže
200 g
kůra z jednoho citrónu
kokosový rum
800 ml
plnotučné mléko
400 ml
krystalový cukr
200 g
oloupané mango (na plátky)
1 ks
dřeň z půlky vanilkového lusku

Postup přípravy:

Rýži propláchněte pod studenou tekoucí vodou a dejte do hrnce spolu s citronovou kůrou, vanilkou, cukrem, kokosovým krémem a mlékem. Za stálého míchání přiveďte k varu. 

Ztlumte oheň na minimum a vařte bez pokličky, dokud nebude rýže měkká (trvá to kolem čtyřiceti minut). Průběžně míchejte, aby se nic nepřipeklo ke dnu hrnce.

Stáhněte z ohně a nechte zchladnout, vlažná rýže totiž chutná lépe než horká. Dejte do misek nebo hrníčků a poklaďte ovocem.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist