Kynutý švestkový koláč s drobenkou

Suroviny

mražené švestky
2 balíčky
žloutek
2 ks
mléko
200 ml
hladká mouka
500 g
droždí
20 g
margarín
80 g
cukr
60 g
sůl
máslo
40 g
hrubá mouka
50 g
práškový cukr
50 g

Postup přípravy:

Těsto: 2 balíčky mražených švestek, 2 žloutky, 200 ml mléka, 500 g hladké mouky, 20 g droždí, 80 g margarínu, 60 g cukru, sůl

Posýpka: 40 g másla, 50 g hrubé mouky, 50 g práškového cukru

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Do mouky přidáme cukr, sůl, rozpuštěné máslo, žloutky, kvásek a podle pořreby vlažné mléko. Ze zmesi vypracujeme vláčné těsto a necháme ho vykynout.

Vykynuté těesto rozválíme na pomoučněném válu a přeneseme ho na velký vymaštěný plech.

Na těsto pokládáme rozpůlené švestky řezem nahoru. Posypeme skořicovým cukrem, posýpkou a ve vyhřáté troubě upečeme na 180 °C.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.12.2011 12:29| autor: jordy

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist