Kuřecí řízky s pomeranči

Suroviny

kuřecí řízky

4 plátky

pomeranče

4 ks

sušená harísa

1 ČL

drcený bílý pepř

1 ČL

olej

2-3 PL

slepičí bujón

1/2 kostky

škrobová moučka

2 ČL

třtinový cukr

1 ČL

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Kuřecí řízky lehce naklepejte, osolte, opepřete, posypte harísou. Na oleji je opečte z obou stran, podlijte je asi 50 ml vody, přidejte rozdrobenou kostku bujónu a zvolna je duste cca 20 – 25 minut (podlijte jen málo a podle potřeby i víckrát). Z pomerančů okrájejte kůru až na dřeň, ze dvou vykrájejte dílky, zbytky vymačkejte do misky, přidejte šťávu ze zbývajících dvou pomerančů, vmíchejte do ní škrobovou moučku a cukr. Šťávu nalijte k řízkům, přidejte vykrájené kousky pomerančů a krátce (do zhoustnutí) povařte. Podávejte s rýží nebo těstovinami.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.3.2017 9:28| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist