Kuřecí řízky s pomeranči

Suroviny

kuřecí řízky

4 plátky

pomeranče

4 ks

sušená harísa

1 ČL

drcený bílý pepř

1 ČL

olej

2-3 PL

slepičí bujón

1/2 kostky

škrobová moučka

2 ČL

třtinový cukr

1 ČL

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Kuřecí řízky lehce naklepejte, osolte, opepřete, posypte harísou. Na oleji je opečte z obou stran, podlijte je asi 50 ml vody, přidejte rozdrobenou kostku bujónu a zvolna je duste cca 20 – 25 minut (podlijte jen málo a podle potřeby i víckrát). Z pomerančů okrájejte kůru až na dřeň, ze dvou vykrájejte dílky, zbytky vymačkejte do misky, přidejte šťávu ze zbývajících dvou pomerančů, vmíchejte do ní škrobovou moučku a cukr. Šťávu nalijte k řízkům, přidejte vykrájené kousky pomerančů a krátce (do zhoustnutí) povařte. Podávejte s rýží nebo těstovinami.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.3.2017 9:28| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist