Kuřecí prsa se žampióny a vínem

Suroviny

kuřecích prsou (prsní řízky)
4 ks
velké cibule
1 ks
suchého bílého vína
300 ml
krémových žampionů
250 g
čerstvého másla
150 g
čerstvě drceného pepře
1 špetka
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky, na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran, z každé strany cca 5 minut, v této fázi NESOLÍME! V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata. Žampióny oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, pokud jsou velké, přepůlíme je, vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme. Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno, bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství, pak pokrm přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut, ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky. Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi… v podstatě cokoliv, my jsme měli pečáky na rozmarýnu a česneku.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.9.2016 8:06

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist