Kuřecí polévka se zeleninou a krupicí

Suroviny

kuřecí odřezky (hřbet, křídla) anebo i celé stehno
kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 hrst
vejce
krupice
1 hrst
sůl, pepř

Postup přípravy:

Dobře opláchnuté kuřecí odřezky vložíme do hrnce s vodou a necháme řádně provařit. Poté vodu scedíme a uvaříme v ní zeleninu. Části kuřátka mezitím obereme. Když zelenina změkne, přidáme k ní do vývaru maso, sůl a pepř. V případě, že budou papat polévku hlavně dítka, sůl i pepř vynecháme a přidáme více mrkve. Přibližně z hrsti krupice a vajíčka uhněteme tvrdší těsto, které nastrouháme nahrubo a necháme chvíli oschnout. Poté vložíme do polévky a chvilku povaříme.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist