Kuřecí plátky s kápií a česnekem

Suroviny

kuřecí maso
4 plátky
česnek
3-4 stroužky
cibule
1-2 ks
sterilované okurky
2-3 ks
kapie
1 ks
ocet
2 PL
smetana
1 ks
tymián dle chuti
petrželka dle chuti
hladká mouka
citrónová kůra
pepř dle chuti
sůl dle chuti
olej

Postup přípravy:

Cibuli, okurky a papriku pokrájíme nadrobno. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme. Do výpeku nasypeme cibuli, okurky, kapii, petrželovou nať, citronovou kůru, tymián, utřený česnek a všechno společně osmažíme. Na tento základ dáme opečené maso, zastříkneme octem, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí. Ve smetaně rozkvedláme lžíci mouky a vlijeme k měkkému masu. Promícháme a ještě chvíli povaříme. Příloha houskový knedlík.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2011 11:52| autor: Handale

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist