Kuře s jablkem a jalovcovou omáčkou

Suroviny

očištěného kuřete
2,5 kg
másla
150 g
jablek
1 kg
soli
2 g
cibule
100 g
nového koření
2 g
rajský protlak
1 ks
celého pepře
2 g
bobkového listu
0,3 g
jalovce
3 g
smetany 33%
400 ml
smetany 21%
200 ml

Postup přípravy:

Očištěné kuře osolíme zvenku i zevnitř. Naplníme je máslem a jablky zbavenými slupky a jádřinců. Vložíme do pečicí nádoby. Přidáme očištěnou a jemně nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, protlak, máslo a jalovec. Podlijeme horkou vodou a dusíme kuře nejdříve zakryté, poté odkryjeme. Celkem pečeme asi 45 minut. Upečené kuře vyjmeme ze šťávy, kterou poté propasírujeme a přidáme smetanu. Naporcované kuře servírujeme jablky a omáčkou. Podáváme s máslovými noky, rýží, těstovinami nebo bramborem.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist