Krůtí maso prošpikujte nakrájenou slaninou a polovinou na nudličky nakrájeného česneku. Posypte ho solí, pepřem, rozmarýnem a potřete částí oleje. Maso nechte v chladu rozležet. Pak si připravte dvojitý velký plát alobalu. Maso ovažte provázkem do válečku, aby si podrželo tvar, opečte ho rychle ze všech stran na olejem potřené pánvi, přendejte ho na alobal a nahoře pevně uzavřete. Balíček položte na plech nebo pekáček, vložte do předehřáté trouby, pečte 45 minut při cca 180 °C. Mezitím omyjte a osušte cukety, nakrájejte je na nudličky, dejte do misky, osolte je, opepřete, přidejte utřený česnek, olej, několik jemně nasekaných jehliček rozmarýnu a promíchejte. Když bude maso upečené, rozevřete opatrně alobal, aby nevytekla šťáva, maso vyjměte a zbavte provázku. Do šťávy nasypejte připravenou cuketu, lehce ji promíchejte se šťávou, navrch naskládejte na porce nakrájené maso, vložte zpět do trouby a asi 5 minut ještě pečte.
Náš tip: podávejte s různě upravenými brambory, pečivem nebo rýží.