Krůtí prsa na jablkách s mandlemi

kruti-prsa-na-jablkach-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

krůtí prso
600 g
jablko
2 ks
loupaná mandle
50 g
bílé víno
2 dl
máslo
70 g
rozinka
1 PL
hladká mouka
1 PL
nakládaná cibulka ve sladkokyselém nálevu
1 PL
sůl, mletý pepř
dle chuti
bazalka na ozdobení
dle chuti

Postup přípravy:

Rozinky zalijeme vínem a necháme nabobtnat. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Krůtí maso nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme, opepříme, osolíme, poprášíme moukou a osmahneme na rozehřátém másle z obou stran dozlatova. Přidáme k nim jablka, mandle a naložené cibulky, vše podlijeme vínem s rozinkami a krátce podusíme. Hotové maso podle potřeby dochutíme a ozdobíme bazalkou. Podáváme s rýží nebo s různě upravenými bramborami.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.1.2024 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist