Křupavá cuketa gratinovaná s masem a rajčaty

Suroviny

cukety
2 ks
kuřecí prsní řízky
3 ks
rajčata
3-4 ks
čerstvá bazalka
oleje
3-4 PL
worchestrová omáčka
sůl, mletý pepř
česneku
6-10 stroužků
tvrdého sýra
100 g
plechovky mléka Tatra
1/2 ks
menší vejce
1 ks

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kousky, promícháme s olejem a trochou worchestrové omáčky a necháme hodinu uležet. Pak ho na rozpálené pánvi opečeme dozlatova, osolíme, opepříme a promícháme s rozmačkaným česnekem. Cukety oloupeme a nakrájíme na kolečka. Naskládáme je na dno pekáče a osolíme. Na ně navrstvíme opečené maso a pokryjeme ho kolečky rajčat. Posypeme lístky bazalky. Nastrouhaný sýr smícháme s mlékem a vejcem a rozlijeme po povrchu. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut. Můžeme podávat samotné, hladovci mohou přikousnout čerstvý chléb, případně vařené brambory.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.3.2011 10:02| autor: Lucinka4

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist