Kroupová polévka se zeleninou

kroupova-polevka-se-zeleninou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

kroupa
120 g
voda
800 ml
malá cibule
1 ks
zelenina (karotka, kedlubna, hrášek, ředkvička, pórek, celer)
250-300 g
máslo
25 g
mléko
250 ml
sůl, pepř
dle chuti
petrželová nať
dle chuti
pažitka
dle chuti

Postup přípravy:

Kroupy nasypte do cedníku, propláchněte, dejte do hrnce a zalijte studenou vodou. Přidejte oloupanou cibuli, špetku soli, uveďte do varu a velmi zvolna vařte asi 30 minut. Mezitím očistěte zeleninu a nadrobno ji nakrájejte. Na rozehřátém másle lehce poduste nakrájenou zeleninu a nasypte ji do kroupové polévky. Zjemněte ji mlékem, podle chuti osolte, opepřete a krátce povařte. Nakonec přidejte najemno nasekanou petrželku nebo pažitku.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.2.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist