Těsto: 200 g hladké mouky, 1 kávová lžička soli, 120 g másla, 2 – 3 lžíce studené vody
Náplň: 5 středně velkých kompotovaných broskví, 150 ml zakysané smetany, 3 žloutky, 200 g pískového cukru, 30 g hladké mouky
Drobenka: 60 g másla, 75 g hladké mouky, 60 g pískového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice
Ve středně velké míse promícháme mouku, sůl a máslo a zpracujeme v těsto. Podle potřeby přidáme vodu. Z těsta vyválíme kulatý plát o síle 3 mm, pomocí válečku ho přeneseme do formy a vytvoříme ozdobné okraje. Osm půlek broskví nakrájíme na malé plátky. Ve středně velké misce třeme zakysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku, až jsou dokonale promísené. Směsí opatrně polijeme broskve. Koláč pečeme asi 30 minut až krémová směs začne tuhnout.
Příprava drobenky: V malé misce zpracujeme máslo, mouku a cukr, až se začnou tvořit hrubé drobky, nakonec vmícháme skořici. Drobenku nasypeme na napůl upečený dort, dáme zpět do trouby a dopečeme. Vyjmeme až když se drobenka zbarví dozlatova. Koláč necháme asi hodinu chladnout. Před podáváním nakrájíme zbývající broskve na plátky silné asi 0,5 cm a ozdobíme jimi střed koláče.