Králík na houbách a pórku

Suroviny

králík
1 ks
cibule
2 ks
pórek
1 ks
uzená klobása
2 ks
vyuzená slanina
25 dkg
houby
25 dkg
česnek
1 stroužek
sůl
bazalka
hořčice

Postup přípravy:

Pokrmy z králíka – fotogalerie aranžmá na talíři

králík inspirace fotogalerie

15 dkg slaniny pokrájejte na drobné kostičky a na pekáči v troubě vysmažte. Porce králíka prošpikujte zbytkem na nudličky pokrájené slaniny. Porce masa ze všech stran nasolte, opepřete a  jemně potřete  hořčicí. Prudce orestujte ze všech stran  na vysmažené slanině.

Přidejte: Posekanou cibuli, na plátky pokrájený česnek, na jemné kroužky pokrájený pórek, na hrubší kusy pokrájené houby, na „měsíčky“ pokrájené klobásky.

Touto směsí proložte porce masa, přikryté  krátce poduste, až  zelenina změkne a  „pustí“ vodu. Pak vše promíchejte tak, aby porce masa byly dobře proloženy přísadami. Podlijte vařící vodou tak, aby maso bylo asi ze  ¾  ponořené. Přiklopené druhým pekáčem  připravujte v troubě asi dvě hodiny. Nezapomeňte na obracení a polévání masa.

Když  šťáva  pod masem začne houstnout, posypte maso v dlaních pomnutou bazalkou, a  přelijte šťávou ze dna pekáče.

Odklopené  přemístěte na horní plech a grilem dolaďte kůrku.

Podávejte s vařenými brambory, bramborovou kaší, chlupatými knedlíky (bosáky) a dušeným zelím.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist