Kotlety se zelím

Suroviny

silnější vepřové kotlety
6 ks
kysané zelí
500 g
zakysaná smetana
250 g
anglická slanina
100 g
cibule
1 ks
česnek
3 stroužky
bobkový list
1 ks
brambor
1 ks
kečup
6 ČL
olej, sůl, pepř
tuk na vymazání pekáčku

Postup přípravy:

Řízky naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách.

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a najednou osmažíme ve výpeku.

Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a dusíme, dokud není zelí měkké.

Pak bobkový list odstraníme.

Bramboru oloupeme, omyjeme, jnajemno nastrouháme a přimícháme k zelí.

Maso rozložíme do pekáčku vymazaného tukem. Na každý řízek navršíme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany.

Dáme zapéci do předehřáté trouby.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist