Kachní prsa s kaštany na červeném víně

kachni-prsa-s-kastany-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

kachní prsa
2 páry
kaštan
20 ks
med
2 PL
citrónová šťáva
1/2 ks
červené víno
150 ml
sušený tymián
1/2 ČL
olej
2 PL
brusinkový džem
4 PL
sůl, drcený pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Kaštany spařte a oloupejte. Kachní prsa vykostěte, kůži nařízněte do čtverečků. Maso osolte, opepřete, posypte tymiánem a opečte na oleji nejdřív kůží nahoře, pak i z druhé strany. Přendejte je do zapékací nádoby, přidejte kaštany, podlijte vínem a pečte 15 – 20 minut. Přidejte džem, citrónovou šťávu a med a dopečte (cca 15 minut). Podávejte s opečenými bramborami nebo bramborovými noky.

Tip: použijete-li sušené a oloupané kaštany, předem je namočte do vody na několik hodin.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist