Kachní prsa s kaštany na červeném víně

kachni-prsa-s-kastany-1100x618.jpg Zdroj: profimedia.cz

Suroviny

kachní prsa
2 páry
kaštan
20 ks
med
2 PL
citrónová šťáva
1/2 ks
červené víno
150 ml
sušený tymián
1/2 ČL
olej
2 PL
brusinkový džem
4 PL
sůl, drcený pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Kaštany spařte a oloupejte. Kachní prsa vykostěte, kůži nařízněte do čtverečků. Maso osolte, opepřete, posypte tymiánem a opečte na oleji nejdřív kůží nahoře, pak i z druhé strany. Přendejte je do zapékací nádoby, přidejte kaštany, podlijte vínem a pečte 15 – 20 minut. Přidejte džem, citrónovou šťávu a med a dopečte (cca 15 minut). Podávejte s opečenými bramborami nebo bramborovými noky.

Tip: použijete-li sušené a oloupané kaštany, předem je namočte do vody na několik hodin.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.7.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist