Jemná polévka z červené řepy a rajčat

Suroviny

červená řepa
500 g
loupaná sterilizovaná rajčata
400 g
tvrdý sýr
50 g
česnek
4 stroužky
cibule
1 ks
citrónová šťáva
2 PL
kuřecí vývar
1 l
tymián, petrželka
1 špetka
sůl a pepř
1 špetka
olej
1 PL

Postup přípravy:

Řepu oloupeme a nastrouháme na nudličky. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme řepu a chvíli ji orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme plechovku loupaných krájených rajčat i s nálevem a vaříme, až řepa změkne. Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme na hladký krém, ochutíme utřeným česnekem, citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na talíři jednotlivé porce polévky posypeme strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.2.2015 8:56| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist