Játra dušená na víně

jatra-dusena-na-vine-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

játra (telecí nebo mladé vepřové)
500 g
máslo
80 g
velká cibule
1 ks
hladká mouka
40 g
bílé víno
300 ml
žampión
5 ks
zelená petrželka
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Játra odblaňte a nakrájejte na 4 plátky. Každý plátek na okraji nařízněte a obalte v mouce. Cibuli nakrájejte najemno, vložte ji do hrnce na rozehřátý tuk a osmažte. Přidejte plátky jater, po obou stranách je opečte, potom podlijte trochou vína a duste doměkka. Během dušení přilévejte víno nebo vodu podle potřeby. Žampióny oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Osmahněte je na másle a ke konci dušení je přidejte k masu. Nakonec pokrm osolte a opepřete. Podávejte s rýží a hlávkovým salátem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.9.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist