Játra dušená na víně se žampióny

Suroviny

játra (telecí nebo mladé vepřové)

500 g

máslo

80 g

velká cibule

1 ks

hladká mouka

40 g

bílé víno

300 ml

žampióny

5 ks

sůl, pepř

dle chuti

zelená petrželka

dle chuti

Postup přípravy:

Játra odblaňte a nakrájejte na 4 plátky. Každý plátek na okraji nařízněte a obalte v mouce. Cibuli nakrájejte najemno, vložte ji do hrnce na rozehřátý tuk a osmažte. Přidejte plátky jater, po obou stranách je opečte, potom podlijte trochou vína a duste doměkka. Během dušení přilévejte víno nebo vodu podle potřeby. Žampióny oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Osmahněte je na másle a ke konci dušení je přidejte k masu. Nakonec pokrm osolte a opepřete. Podávejte s rýží a hlávkovým salátem.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist