Játra na pomerančích se zázvorem

Suroviny

vepřová játra
500 g
pomeranče
2 ks
bílé víno
100 ml
zázvor
1 špetka
sůl, pepř
dle chuti
hořčice na potření
dle potřeby
hrubá mouka
dle potřeby
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Pomeranče důkladně omyjte a osušte. Jeden oloupejte a rozeberte na měsíčky, z druhého vymačkejte šťávu. Játra omyjte, osušte, odblaňte, potřete hořčicí a poprašte hrubou moukou. Ve velké pánvi rozehřejte olej a vložte na něj játra. Prudce je osmahněte, aby získala křupavou kůrčičku a propekla se. Nakonec je osolte a uložte v teple. Výpečky na pánvi přelijte trochou vroucí vody, sceďte přes síto, vraťte na pánev a přikápněte trochu oleje. Přidejte pomerančovou šťávu a víno, jen prohřejte a omáčku ochuťte zázvorem, solí a pepřem. Na nahřáté talíře naklaďte játra, přelijte omáčkou a ozdobte dílky pomeranče. Podávejte s bramborovými hranolkami nebo kroketami.

Tip: Porce můžete také ozdobit směsí bylinek (petrželka, kopr, bazalka).

Hodnocení

3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.3.2017 8:15| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist