Jahodový závin

Suroviny

listové těsto
1/2 balíček
strouhanka
100 g
máslo
1 PL
cukr krystal
100 g
vejce
1 ks
jahody
250 g

Postup přípravy:

1/2 balíčku listového těsta rozválíme na plát, asi 100 g strouhanky pomalu orestujeme dozlatova na 1 lžíci másla a necháme ji úplně vychladnout, potom ke strouhance přidáme asi 100 g krystalového cukru a 1 vejce, všechno dobře promícháme a rozprostřeme na plát těsta (ne úplně do krajů).

Potom na strouhankovou náplň naskládáme asi 250 g mražených nebo čerstvých jahod nakrájených na poloviny. Mražené jahody necháme napřed roztát. Závin svineme a nakonec potřeme trochou rozšlehaného vejce.

Pečeme zhruba 30 minut na pečícím papíře nebo vymaštěném plechu v předem vyhřáté troubě.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist