Jahodový závin

Suroviny

listové těsto
1/2 balíček
strouhanka
100 g
máslo
1 PL
cukr krystal
100 g
vejce
1 ks
jahody
250 g

Postup přípravy:

1/2 balíčku listového těsta rozválíme na plát, asi 100 g strouhanky pomalu orestujeme dozlatova na 1 lžíci másla a necháme ji úplně vychladnout, potom ke strouhance přidáme asi 100 g krystalového cukru a 1 vejce, všechno dobře promícháme a rozprostřeme na plát těsta (ne úplně do krajů).

Potom na strouhankovou náplň naskládáme asi 250 g mražených nebo čerstvých jahod nakrájených na poloviny. Mražené jahody necháme napřed roztát. Závin svineme a nakonec potřeme trochou rozšlehaného vejce.

Pečeme zhruba 30 minut na pečícím papíře nebo vymaštěném plechu v předem vyhřáté troubě.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist