Jablkový koláč podle naší babičky

Suroviny

polohrubá mouka
35 dkg
nastrouhaná jablka
35 dkg
cukr krystal
25 dkg
vejce
2 ks
olej
1 sklenice
kakao
3 PL
prášek do pečiva
1 balíček
rum
3 PL
cukr moučka
15 dkg
máslo
5 dkg
horká voda
1 PL

Postup přípravy:

Na těsto: 35 dkg polohrubé mouky, 35 dkg strouhaných jablek, 25 dkg cukr krystal, 2 vejce, 1 sklenička (od hořčice) oleje, 1 sklenička vlažného mléka, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva, 2 lžíce rumu

Na polevu: 15 dkg cukru moučka, 5 dkg másla, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce horké vody, 1 lžíce rumu

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka, mouku s práškem do pečiva, olej, mléko, rum a lžíci kakaa. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný nebo vyložený plech s vyšším okrajem a pečeme 40 minut na 180 stupňů.

Po vychladnutí polijeme polevou. Na polevu rozehřejeme máslo, přidáme cukr, kakao, lžíci vody a rumu, necháme rozpustit a vymícháme do hladka.

Přeji dobrou chuť!

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.3.2011 12:46| autor: puntik

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist