Hrášková polévka se zavářkou

Suroviny

voda
1 l
vejce
2 ks
sůl
1 špetka
dětská krupička
1 PL
zeleninový bujón
1 ks
mražený hrášek
100 g
petrželka
1 snítka
máslo
2 PL
pepř
1 špetka

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Dvě lžíce másla pomalu rozehřejeme v kastrůlku, přilijeme dvě rozklepnutá a rozmíchaná vejce. Zlehka promícháme. Jakmile se vajíčka v kastrůlku začnou srážet, posypeme je krupičkou a vše dobře promícháme.

Míchaná vajíčka s krupičkou zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme kostku zeleninového bujonu a hrášek. Polévku důkladně zamícháme a necháme povařit.

Před koncem vaření do polévky přidáme nasekanou petrželku.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.2.2012 12:24| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist