Hrášková polévka se zavářkou

Suroviny

voda
1 l
vejce
2 ks
sůl
1 špetka
dětská krupička
1 PL
zeleninový bujón
1 ks
mražený hrášek
100 g
petrželka
1 snítka
máslo
2 PL
pepř
1 špetka

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Dvě lžíce másla pomalu rozehřejeme v kastrůlku, přilijeme dvě rozklepnutá a rozmíchaná vejce. Zlehka promícháme. Jakmile se vajíčka v kastrůlku začnou srážet, posypeme je krupičkou a vše dobře promícháme.

Míchaná vajíčka s krupičkou zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme kostku zeleninového bujonu a hrášek. Polévku důkladně zamícháme a necháme povařit.

Před koncem vaření do polévky přidáme nasekanou petrželku.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.2.2012 12:24| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist