Hovězí na zázvoru s rajčaty

hovezi-na-zazvoru-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hovězí maso na dušení (plecko, krk)
800 g
cibule
2 ks
česnek
2 stroužky
čerstvý zázvor (asi 4 cm)
1 kousek
mletý kmín
2 ČL
kari
1-2 PL
rajče
3 ks
bílý jogurt
150 ml
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Maso nakrájejte na kostky jako na guláš. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte. Oškrábaný zázvor nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci na rozehřátém másle osmažte ze všech stran maso a zase ho vyndejte. Do zbylého tuku vložte cibuli, česnek a zázvor, za stálého míchání smažte asi 5 minut. Přidejte koření a ještě minutu smažte. Maso i se šťávou, kterou pustilo, vložte zpět do hrnce, zalijte 250 ml vody, přikryjte poklicí a při mírné teplotě duste asi 30 minut. Mezitím spařte, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky rajčata a vykrojte z nich stopky. Po 30 minutách je vložte do hrnce a duste zakryté dalších 30 minut. Do hotového kari přimíchejte 3 lžíce jogurtu a podle představ ozdobte lístky koriandru. Podávejte s jogurtem a rýží.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.12.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist