Hovězí kýta s hořčicí a cibulkou

Suroviny

hovězí zadní
700 g
cibule
2 ks
hořčice
2 PL
hovězí bujón
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy:

Hovězí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme. Naklepané plátky osolíme, opepříme a z jedné strany natřeme hořčicí (druhá strana se natře sama skládáním plátků na sebe). Cibuli si nakrájíme na jemno. Na pánvi plátky z obou stran zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté a ukládáme je do tlakového hrnce. Ve výpeku opečeme cibuli (popřípadě přidáme ještě trošku oleje) a přidáme ji k masu. Do pánve dále nalijeme vodu, přidáme bujón a necháme přejít varem a kostku rozpustit, vývar přidáme k masu. Tlakový hrnec zavřeme a maso dusíme cca 30 minut, potom hrnec opatrně otevřeme, maso vyjmeme a omáčku zahustíme podle potřeby hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, necháme přejít varem, pak maso vrátíme do omáčky.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.10.2015 1:40| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist