Hovězí guláš na mexický způsob

Suroviny

hovězí přední maso
1 kg
cibule
3 ks
rajský protlak
1 dcl
stlerilovaný hrášek
5 PL
sůl, mletý černý pepř
1 špetka
teplá voda
100 ml
hladká mouka
50 g
tuk
1 ks
rýže
1 balení

Postup přípravy:

Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na kostky, přidáme cibuli očištěnou a nakrájenou na drobno, potom osmahnutou na tuku v hrnci. Vložíme nakrájené maso, které zprudka osmahneme, osolíme, dochutíme pepřem a rajským protlakem, vše krátce podusíme ve vlastní šťávě. Nakonec směs podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Asi za 90 minut měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme teplou vodou a cca 30 minut povaříme, před koncem varu přidáme 3 lžíce sterilovaného zeleného hrášku a vložíme maso, aby se nám prohřálo. Zvlášť uvaříme rýži, do které zamícháme 2 lžíce sterilovaného hrášku. Guláš servírujeme tak, že do středu masového talíře dáme kopeček hráškové rýže a kolem nalijeme horký guláš.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.5.2015 1:11| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist