Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na kostky, přidáme cibuli očištěnou a nakrájenou na drobno, potom osmahnutou na tuku v hrnci. Vložíme nakrájené maso, které zprudka osmahneme, osolíme, dochutíme pepřem a rajským protlakem, vše krátce podusíme ve vlastní šťávě. Nakonec směs podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Asi za 90 minut měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme teplou vodou a cca 30 minut povaříme, před koncem varu přidáme 3 lžíce sterilovaného zeleného hrášku a vložíme maso, aby se nám prohřálo. Zvlášť uvaříme rýži, do které zamícháme 2 lžíce sterilovaného hrášku. Guláš servírujeme tak, že do středu masového talíře dáme kopeček hráškové rýže a kolem nalijeme horký guláš.