Hermelín s olivami a česnekem

Suroviny

černé a zelené olivy
paprikového salámu
50 g
sterilované papriky
petrželová nať
česneku dle chuti
2-4 stroužky
nasekaná jádra vlašských ořechů
hermelín
4 ks

Postup přípravy:

1) verze: černé a zelené olivy, 50 g paprikového salámu, sterilované papriky, petrželová nať

2) verze: 2-4 stroužky česneku (dle chuti), nasekaná jádra vlašských ořechů

Plněný hermelín připravíte docela snadno, potřebujete k tomu pouze trochu trpělivosti. Sýr musí být středně zralý, uvnitř ani ne tvarohový a ani tekoucí. Rozkrojte ho opatrně naplocho a vzniklé poloviny opatrně vydlabejte. Hmotu z vnitřku sýra pak promíchejte buď s:

1) posekanými olivami. Zelené olivy doplňte třeba posekanými sterilovanými paprikami, černé olivy petrželovou natí a podobně. Do vydlabaných hermelínových „misek“ vmáčkněte silnější kolečko salámu a vložte zpět sýr s olivami.

2) nasekanými jádry vlašských ořechů a prolisovaným česnekem. Hmotu řádně prohněťte a naplňte s ní vydlabané „hermelínových misky“. Obě naplněné poloviny přimáčkněte k sobě. Naplněný hermelín zabalte do originálního obalu a uložte do lednice. Po vychladnutí ho krájejte a podávejte.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist