Grilovaný lilek

Suroviny

menší lilek
5 ks
olivový olej
1 dcl
sušené oregáno
1 PL
chilli paprička
1 ČL
česnek
2 stroužky

Postup přípravy:

Lilek omyjeme, osušíme a podélně rozkrájíme na co nejslabší plátky. Na grilovací pánvi nasucho postupně plátky lilku opražíme z obou stran. Mezitím si připravíme marinádu. Do hrnečku nalijeme olivový olej, vsypeme koření a rozdrcený česnek, pořádně prošleháme vidličkou.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Pozor na chilli papričku, její množství si regulujte dle toho, jak moc je pálivá a jak moc máte rádi ostré. Opražené plátky lilku vrstvíme na talíř, každý plátek potřeme marinádou. Výborná příloha k jednoduše upravenému masu, nebo se dá zobat jen tak. Při skladování v lednici přikryté folií vydrží třeba týden.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.9.2012 11:22| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist