Grilovaný lilek

Suroviny

menší lilek
5 ks
olivový olej
1 dcl
sušené oregáno
1 PL
chilli paprička
1 ČL
česnek
2 stroužky

Postup přípravy:

Lilek omyjeme, osušíme a podélně rozkrájíme na co nejslabší plátky. Na grilovací pánvi nasucho postupně plátky lilku opražíme z obou stran. Mezitím si připravíme marinádu. Do hrnečku nalijeme olivový olej, vsypeme koření a rozdrcený česnek, pořádně prošleháme vidličkou.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Pozor na chilli papričku, její množství si regulujte dle toho, jak moc je pálivá a jak moc máte rádi ostré. Opražené plátky lilku vrstvíme na talíř, každý plátek potřeme marinádou. Výborná příloha k jednoduše upravenému masu, nebo se dá zobat jen tak. Při skladování v lednici přikryté folií vydrží třeba týden.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.9.2012 11:22| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist