Grilovaná marinovaná žebírka s česnekem

grilovana-marinovana-zebirka-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřové žebírko
1,2 kg
med
80 ml
olej
100 ml
sójová omáčka
4 PL
kečup
2 PL
sůl
2 PL
drcený pepř
1 ČL
koření pěti vůní
1 ČL
česnek
4 stroužky
cibule
1 ks

Postup přípravy:

Připravte si 1, 2 kg vepřových žebírek na grilování. V míse rozmíchejte 80 ml medu se 100 ml oleje, 4 lžícemi sójové omáčky, 2 lžícemi kečupu, solí, lžičkou drceného pepře, lžičkou koření pěti vůní, 4 prolisovanými stroužky česneku a umletou cibulí. Do směsi namočte žebírka rozkrájená na jednotlivá žebra. Nechte je v chladu marinovat několik hodin. Pak je velmi zvolna opékejte na grilu, položené na mřížce nad pekáčem naplněném vodou. Během pečení je potírejte marinádou.

Tip: podávejte s chlebem, různými studenými omáčkami a zeleninovým salátem.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist