Grilovaná marinovaná žebírka s česnekem

grilovana-marinovana-zebirka-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřové žebírko
1,2 kg
med
80 ml
olej
100 ml
sójová omáčka
4 PL
kečup
2 PL
sůl
2 PL
drcený pepř
1 ČL
koření pěti vůní
1 ČL
česnek
4 stroužky
cibule
1 ks

Postup přípravy:

Připravte si 1, 2 kg vepřových žebírek na grilování. V míse rozmíchejte 80 ml medu se 100 ml oleje, 4 lžícemi sójové omáčky, 2 lžícemi kečupu, solí, lžičkou drceného pepře, lžičkou koření pěti vůní, 4 prolisovanými stroužky česneku a umletou cibulí. Do směsi namočte žebírka rozkrájená na jednotlivá žebra. Nechte je v chladu marinovat několik hodin. Pak je velmi zvolna opékejte na grilu, položené na mřížce nad pekáčem naplněném vodou. Během pečení je potírejte marinádou.

Tip: podávejte s chlebem, různými studenými omáčkami a zeleninovým salátem.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist