Francouzské tiramisu s lučinou a kakaem

Suroviny

lučina

5 ks

vejce

2 ks

silná káva

1 šálek

dlouhé cukrářskí piškoty

kakao

vanilkový cukr

1 balíček

moučkový cukr

vaječný koňak

Postup přípravy:

1. V jedné misce si utřeme lučinu s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem podle chuti, a přidáme oba žloutky.

2. V jiné misce si ušleháme bílky dotuha. Tuhé bílky opatrně vmícháme do lučiny se žloutky.

3. Vychladlou kávu si vylijeme do prostorné misky a přilijeme trochu vaječného koňaku.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

4. Namáčíme piškoty a klademe je do nádoby. Až je zakryté celé dno, poprášíme je kakaem a natřeme na ně vrstu z lučiny.

5. Opět dáme vrstvu namáčených piškotů, zase poprášíme kakaem a nalijeme zbytek lučinové hmoty. Poslední vrstvu musí tvořit kakao.

6. Zasypeme přes jemné sítko lučinu tak, aby nebyla vůbec vidět. Dáme uležet a můžeme podávat.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 7x |  Nehutnalo
12345
Chutnalo
13.12.2010 2:55| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist