Francouzské tiramisu s lučinou a kakaem

Suroviny

lučina

5 ks

vejce

2 ks

silná káva

1 šálek

dlouhé cukrářskí piškoty

kakao

vanilkový cukr

1 balíček

moučkový cukr

vaječný koňak

Postup přípravy:

1. V jedné misce si utřeme lučinu s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem podle chuti, a přidáme oba žloutky.

2. V jiné misce si ušleháme bílky dotuha. Tuhé bílky opatrně vmícháme do lučiny se žloutky.

3. Vychladlou kávu si vylijeme do prostorné misky a přilijeme trochu vaječného koňaku.

Moučníky a dezerty - inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

4. Namáčíme piškoty a klademe je do nádoby. Až je zakryté celé dno, poprášíme je kakaem a natřeme na ně vrstu z lučiny.

5. Opět dáme vrstvu namáčených piškotů, zase poprášíme kakaem a nalijeme zbytek lučinové hmoty. Poslední vrstvu musí tvořit kakao.

6. Zasypeme přes jemné sítko lučinu tak, aby nebyla vůbec vidět. Dáme uležet a můžeme podávat.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 7x |  Nehutnalo
12345
Chutnalo
13.12.2010 2:55| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.
TOPlist