Francouzská vejce á la tripe se smetanou

Suroviny

vejce natvrdo
4 ks
cibule
1-2 ks
masového vývaru
1/4 l
hladké mouky
1 PL
kelímek smetany
1 ks
dle chuti pepř, sůl
dle potřeby máslo

Postup přípravy:

Na tenké plátky nakrájíme cibuli a na malém plameni na velké pánvi ji dusíme doměkka. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a umícháme žlutou jíšku. Přidáme do ní kysanou smetanu, několik lžic masového vývaru, trochu soli, pepř a necháme vše několik minut vařit.

Přidáme měkké kroužky cibule a necháme prohřát, promícháme a dochutíme. Potom nakrájíme vejce natvrdo na kolečka, dáme je do omáčky, necháme ohřát, ne však vařit a ihned podáváme. Podle chuti posypeme sekanou pažitkou či petrželkou.

Příloha: chléb

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.3.2011 7:09| autor: Handale

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist