Francouzská vejce á la tripe se smetanou

Suroviny

vejce natvrdo
4 ks
cibule
1-2 ks
masového vývaru
1/4 l
hladké mouky
1 PL
kelímek smetany
1 ks
dle chuti pepř, sůl
dle potřeby máslo

Postup přípravy:

Na tenké plátky nakrájíme cibuli a na malém plameni na velké pánvi ji dusíme doměkka. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a umícháme žlutou jíšku. Přidáme do ní kysanou smetanu, několik lžic masového vývaru, trochu soli, pepř a necháme vše několik minut vařit.

Přidáme měkké kroužky cibule a necháme prohřát, promícháme a dochutíme. Potom nakrájíme vejce natvrdo na kolečka, dáme je do omáčky, necháme ohřát, ne však vařit a ihned podáváme. Podle chuti posypeme sekanou pažitkou či petrželkou.

Příloha: chléb

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.3.2011 7:09| autor: Handale

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist