Dýňová polévka se zázvorem

dynova-polevka-se-zazvorem-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

dužina žlutomasé dýně
600 g
jablko
1 ks
mrkev
1 ks
máslo
30 g
malá cibule
1 ks
čerstvý oloupaný zázvor
10 g
smetana
100 ml
kandovaný zázvor
20 g
sůl, bílý mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Dýni, oloupané jablko a očištěnou mrkev nakrájejte na kostičky. Na másle lehce zpěňte nakrájenou cibuli a zázvor, přidejte dýni, jablko a mrkev. Zalijte asi 0,75 litrem vody, lehce osolte, opepřete a zvolna vařte, až je dýně měkká. Pak vše rozmixujte. Přidejte smetanu, drobně nakrájený kandovaný zázvor a nechte přejít varem. Podle chuti dosolte, můžete přidat i špetku mletého chilli.

Náš tip: hotovou polévku můžete posypat nasucho opečenými dýňovými semínky.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.1.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist