Drůbeží játra s ovocem

Suroviny

drůbežích jater

500 g

střední cibule

3 ks

malých jablek

2 ks

banánů

1 ks

citrónu (šťáva)

1/2 ks

másla

2 PL

kari koření

1 ČL

solamylu

2 ČL

smetany ke šlehání

100 g

sůl, mletý pepř

dle chuti

olej

dle potřeby

Postup přípravy:

Játra omyjte, osušte, odblaňte a nakrájejte na kousky. Cibule oloupejte a rozkrájejte na čtvrtky. Jablka oloupejte, zbavte jádřince, nakrájejte na plátky a zakapejte citrónovou šťávou. Oloupaný banán nakrájejte na kolečka a také zakapejte citrónem. Játra prudce osmahněte na rozpáleném oleji, osolte a opepřete. Vyjměte je a udržujte teplé. Ve vypečené šťávě poduste cibuli s jablky, a když zesklovatí, přidejte banán, kari koření a nechte prohřát. Vložte zpět játra a zalijte smetanou smíchanou se solamylem. Omáčku nechte při mírné teplotě asi 3 minuty povařit. Podávejte s rýží.

Hodnocení

1.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2016 8:47

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist