Drůbeží játra s ovocem

Suroviny

drůbežích jater

500 g

střední cibule

3 ks

malých jablek

2 ks

banánů

1 ks

citrónu (šťáva)

1/2 ks

másla

2 PL

kari koření

1 ČL

solamylu

2 ČL

smetany ke šlehání

100 g

sůl, mletý pepř

dle chuti

olej

dle potřeby

Postup přípravy:

Játra omyjte, osušte, odblaňte a nakrájejte na kousky. Cibule oloupejte a rozkrájejte na čtvrtky. Jablka oloupejte, zbavte jádřince, nakrájejte na plátky a zakapejte citrónovou šťávou. Oloupaný banán nakrájejte na kolečka a také zakapejte citrónem. Játra prudce osmahněte na rozpáleném oleji, osolte a opepřete. Vyjměte je a udržujte teplé. Ve vypečené šťávě poduste cibuli s jablky, a když zesklovatí, přidejte banán, kari koření a nechte prohřát. Vložte zpět játra a zalijte smetanou smíchanou se solamylem. Omáčku nechte při mírné teplotě asi 3 minuty povařit. Podávejte s rýží.

Hodnocení

1.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2016 8:47

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist