Domácí trdelníky

Suroviny

máslo
150 g
hladká mouka
560 g
žloutek
5 ks
droždí
30 g
mléko
1/4 l
cukr
40 g
sůl
vejce
1 ks
skořicový cukr
5 ks

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Utřeme máslo, přidáme mouku se solí, žloutky a kvásek z droždí, cukru a mléka. Vypracujeme těsto a necháme vykynout, pak vyválíme válečky, hodně vytahujeme, namotáme na kovové trubičky (střední vel.), potřeme vejcem a obalíme ve skořicovém cukru.

Pečeme při 150°C asi 5 min., potom zvýšíme na 250°C cukr musí karamelizovat a ještě horké sundáme z trubiček. (Jdou obalovat i v sekaných ořechách.) Uchováváme v uzavřené dóze, aby nezvlhly.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.7.2011 12:43| autor: musilkaj

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist