Domácí trdelníky

Suroviny

máslo
150 g
hladká mouka
560 g
žloutek
5 ks
droždí
30 g
mléko
1/4 l
cukr
40 g
sůl
vejce
1 ks
skořicový cukr
5 ks

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Utřeme máslo, přidáme mouku se solí, žloutky a kvásek z droždí, cukru a mléka. Vypracujeme těsto a necháme vykynout, pak vyválíme válečky, hodně vytahujeme, namotáme na kovové trubičky (střední vel.), potřeme vejcem a obalíme ve skořicovém cukru.

Pečeme při 150°C asi 5 min., potom zvýšíme na 250°C cukr musí karamelizovat a ještě horké sundáme z trubiček. (Jdou obalovat i v sekaných ořechách.) Uchováváme v uzavřené dóze, aby nezvlhly.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.7.2011 12:43| autor: musilkaj

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist