Cukroví s rumovou polevou a čokoládou

Suroviny

máslo
12 dkg
cukr
48 dkg
vejce
6 ks
nastrouhaná čokoláda
9 dkg
hrubá mouka
18 dkg
rum
3 PL
voda
3 PL

Postup přípravy:

Na těsto: 12dkg másla, 6 žloutků, 8 dkg cukru, 9 dkg nastrouhané čokolády, 18 dkg hrubé mouky, 6 bílků

Na polevu: 40 dkg cukru, 3 lžíce rumu a 3 lžíce horké vody (může se přidat i více, aby se poleva pěkně roztírala)

Z másla, žloutků, cukru, mouky a čokolády vytvoříme těsto, do kterého jemně vmícháme bílkový sníh. Těsto vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Dáme péci do vyhřáté trouby. Po upečení necháme chvíli vystydnout a potom po celém povrchu rozetřeme rumovou polevu. Jakmile poleva trošku ztuhne, krájíme na kousky nebo kolečkem vykrajujeme malé půlměsíčky. Dobrou chuť!

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Markéta Dušková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist