Cuketa jako lasagne se sýrem

Suroviny

cuketa
2 ks
máslo
5 PL
hladká mouka
2 PL
mléko
300-400 ml
vejce
2 ks
eidam
100 g
blaťáckého zlata
300 g
sůl, mletý pepř
muškátový oříšek
zakysaná smetana
150 g
kečup
150 g
lístky bazalky
česnek
1 stroužek

Postup přípravy:

Omáčka: 150 g zakysané smetany, 150 g kečupu, pár najemno posekaných lístků bazalky, 1 rozmačkaný stroužek česneku

1. Jednou lžící másla vymažeme zapékací misku nebo pekáč. Oba sýry nastrouháme.

2. Zbytek másla rozpustíme v rendlíku, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme studeným mlékem a za stálého míchání uvaříme ne moc hustou kaši, mléka dáme zpočátku radši méně a pak můžeme podle potřeby přidat.

3. Do částečně prochladlé kaše vmícháme jedno po druhém celá vejce a nastrouhaný eidam. Bešamel ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

4. Cukety oloupeme a nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm.

5. Na dno vymazané zapékací misky rozetřeme trochu bešamelu. Na něj uložíme vrstvu cuket a posypeme blaťáckým zlatem. Dáme druhou vrstvu bešamelu, cukety a sýr. Zalijeme zbytkem bešamelu a posypeme sýrem.

6. Dáme do vyhřáté trouby zapéct dokud povrch nezezlátne (180°C, cca 50 minut).

7. Po vytažení z trouby necháme chvíli odpočinout, než začneme krájet (čím chladnější, tím lépe se krájí).

8. Porce na talíři přelijeme omáčkou, kterou připravíme důkladným promícháním všech surovin.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.11.2010 12:00| autor: Lucie Elena

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist