Čočková polévka s kari a zázvorem

Suroviny

červená čočka
200 g
ostrá kari pasta
1 PL
cibule
1 ks
česnek
2 stroužky
4 cm čerstvého zázvoru
římský kmín
2 ČL
zeleninový vývar
1,5 l
rozinky
50 g
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 limetky
bílý jogurt
150 g
sekaná čerstvá máta
2 PL
sůl, pepř

Postup přípravy:

Kari pastu, jemně pokrájenou cibuli, jemně nasekaný zázvor a kmín dáme do velkého hrnce a zlehka prohříváme asi 3 minuty.

Přidáme čočku a vývar, uvedeme do varu a zlehka vaříme 20 minut. Ochutíme limetkovou šťávou, kůrou, solí a pepřem.

Rozdělíme do misek a na každou porci dáme lžíci jogurtu a posypeme mátou.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist