Čočková polévka s kari a zázvorem

Suroviny

červená čočka
200 g
ostrá kari pasta
1 PL
cibule
1 ks
česnek
2 stroužky
4 cm čerstvého zázvoru
římský kmín
2 ČL
zeleninový vývar
1,5 l
rozinky
50 g
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 limetky
bílý jogurt
150 g
sekaná čerstvá máta
2 PL
sůl, pepř

Postup přípravy:

Kari pastu, jemně pokrájenou cibuli, jemně nasekaný zázvor a kmín dáme do velkého hrnce a zlehka prohříváme asi 3 minuty.

Přidáme čočku a vývar, uvedeme do varu a zlehka vaříme 20 minut. Ochutíme limetkovou šťávou, kůrou, solí a pepřem.

Rozdělíme do misek a na každou porci dáme lžíci jogurtu a posypeme mátou.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist