Čínský zelný salát s feferonkou

Suroviny

hlávka bílého zelí
bolcovitka bezová
nakládaná kapie
sladkokyselý nálev z vody
feferonka
cyanský pepř
rostlinný olej

Postup přípravy:

Původní čínský recept používá houby shii – take, (houževnatec jedlý). Shii-take je už u nás k dostání, ale lze jej  nahradit uchem Jidášovým, které sice nemá masivní léčivé účinky, připisované  shii – take, ale chuťově  srovnatelně obstojí. 

Pokud používáme bolcovitku  usušenou, je  ji třeba  asi na dvě hodinky namočit do osolené studené vody, kterou před přípravou z hub  scedíme.Houby se před přípravou nevaří.  

Příprava: Bílé zelí, zbavené košťálu pokrájíme na kostičky. Kapie na drobno posekáme. Feferonku, posekanou na kousky co nejmenší zahřejeme na oleji. Vše vsypeme do mísy a dobře promícháme. Dochutíme cayanským pepřem, znovu  dobře  promícháme. Skvělá příloha k tmavému masu, ale i jako samotné jídlo, s chlebem s máslem.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist