Fenyklový salát

profimedia-0197100656-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

fenykly
2 ks
pomeranč
2 ks
mrkev
2 ks
červená cibule
1 ks
olej
2-3 lžíce
sůl a mletý barevný pepř
na dochucení
balzamikový ocet
3 kapky

Postup přípravy:

Fenykly očistěte, překrojte podélně na poloviny a nakrájejte je nebo nastrouhejte na jemné nudličky. Nasypte je do mísy, přidejte očištěnou na nudličky nastrouhanou mrkev a na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli. Pomeranče okrájejte na dřeň, vykrájejte nad miskou jednotlivé měsíčky, které přidejte k zelenině a zbylou kostru vymačkejte do salátu. Přidejte řepkový olej, balzamikový ocet, sůl, čerstvě umletý pepř, posypte jemně nakrájenou natí z fenyklu, promíchejte a nechte 10 – 15 minut v chladu rozležet.

Náš tip: Nemáte-li balzamikový ocet, můžete ho nahradit citronovou šťávou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.7.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist