Chilli omáčka

Suroviny

kečupu
250 ml
rajského protlaku
2 PL
cukru
1-2 PL
octu
2-3 PL
česneku
3-4 stroužky
chilli papriček
150-300 g
sůl, mletá sladká paprika, pepř, drcený kmín
1 špetka
na jednu lžičku medu ¼ chilli papričky navíc

Postup přípravy:

  • Chilli papričky vaříme ve vodě a z hrnce odstavíme v momentě, kdy nám trochu změknou.
  • Chopperem je rozmixujeme a přecedíme od zrnek. Někdo rád i semínka, ale o to je omáčka ještě ostřejší.
  • Do této směsi přidáme rajský protlak, kečup, cukr, ocet a koření.
  • Kdo chce, může přidat i med.
  • Necháme projít varem a na závěr dáme utřený česnek se solí.
  • Omáčku necháme vychladnout a používáme jí místo ostrého kečupu nebo přeléváme ještě horkou na maso vytažené z trouby nebo grilu.

Chilli omáčka je vhodná i na nakládání mas do marinády. Stačí jen zredukovat toto množství a ještě dochutit. Určitě je tu možnost přidat sojovou nebo worcesterovou omáčku či tabasco. Fantazii se meze nekladou, ale nepřežeňte to s pálivostí. Jinak je pravda, že pálivé jídlo zrychluje náš metabolismus. Kdo nemá rád pálivou papriku, je možnost pokrájet tu sladkou, ale přidejte si aspoň cibuli, ať má omáčka lepší chuť.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2014 10:19| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist