Buchta karamela

Suroviny

polohrubá mouka
2 hrnky
cukr moučka
1,5 hrnku
vejce
4 ks
voda
1 hrnek
olej
3/4 hrnku
prášek do pečiva
1 ks
kakao
1 PL
vlašský ořech
100 g
salko
1
máslo
1
čokoládová poleva

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vejce ušleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku, olej, vodu, prášek do pečiva a vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 25 minut, necháme vychladnout.

Vychladlé salko, které uvaříme ponořené ve vodě asi 2,5 hodiny, nejlépe den předem, vyšleháme s máslem a namažeme na vychladlý korpus. Posypeme mletými ořechy a postříkáme čokoládovou polevou, necháme v lednici ztuhnout.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.4.2011 6:38| autor: (liddduska)

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist