Buchta karamela

Suroviny

polohrubá mouka
2 hrnky
cukr moučka
1,5 hrnku
vejce
4 ks
voda
1 hrnek
olej
3/4 hrnku
prášek do pečiva
1 ks
kakao
1 PL
vlašský ořech
100 g
salko
1
máslo
1
čokoládová poleva

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vejce ušleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku, olej, vodu, prášek do pečiva a vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 25 minut, necháme vychladnout.

Vychladlé salko, které uvaříme ponořené ve vodě asi 2,5 hodiny, nejlépe den předem, vyšleháme s máslem a namažeme na vychladlý korpus. Posypeme mletými ořechy a postříkáme čokoládovou polevou, necháme v lednici ztuhnout.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.4.2011 6:38| autor: (liddduska)

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist